klub ljubitelja Karlosa Kastanede

kontakt:

Klub ljubitelja knjiga Karlosa Kastanede

tel 064 12 44 658

posetite:

forumi i sajt  Castaneda

web www.UcenjeDonHuana.com

 

oblast bavljenja:

Ljubitelji učenja Don Huana

KARLOS  KASTANEDA
 
 
Pre puno godina čitajući knjige Karlosa Kastanede bivao sam siguran da će mo dobiti naj značajniji živi model duhovnog čoveka dvadesetog veka. Smatrao sam da će obelodaniti učenje Don Huana koje je evidentno nosilo osveženje duhovnim tragaocima. Njegovo prebogato štivo jednostavno fascinira obiljem ideja koje oplemenjuju na naj jednostavniji način. Na specifičan način demistifikuje život i simbolički skida veo magije Tolteka čiji je deo i sam Don Huan. Na indirektan način objašnjava ratništvo Tolteka  koji su  bili miroljubiv narod, koji su živeli u miru sa svojim susedima poštujući  prirodu oko sebe a pogotovo onu u sebi. Kako saznajemo iz njegovih knjiga oni su ustvari bili veliki ratnici protiv lične samovažnosti i samožaljenja
 
    Uloga Karlosa Kastaneda po mojoj proceni je u najznačajnijoj meri u tome što je obelodanio knjige koje govore o tom briljantnom učenju. Veoma sam skeptičan po pitanju koliko je on sam uspeo da shvati i praktikuje ono o čemu je i pisao. Lično mislim vrlo malo ali smatram da mu se to ni ne može zameriti jer su suštinski važne stvari učenja obavijena debelim zidom misticizma, magije, i spletom nepojmivih dogadjaja za nas razum. On je za sebe uzeo po svojoj proceni najbolje koliko je mogao. 
 
 
Don Huan

 
               
Tvorac začetka strategije o odbacivanju samorefleksije (EGA) Lik bez biografije. Možda izmišljen ali svakako nezaobilazan u mom duhovnom razvoju.

 

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak