Bowen tehnika, odnosno bowen terapija spada u oblast alternativne medicine, odnosno u oblast alternativnog lečenja. Bowen tehnika koja se radi veoma blagim pokretima na delovima tela koje treba lečiti. Ova metoda primenjuje se u svim boljim kozmetičkim salonima.

Bowen terapija je nalik na masažu, jer se radi rukama, odnosno dodirivanjem mesta na kojima se najčešće nakuplja stres. Nežnim pokretima ruke stimuliše se centralni nervni sistem i na taj način se relaksiraju mišići i otklanja se bol.

 

Bowen metoda se praktikuje preko odeće i primenjuje se kako kod odraslih tako i kod dece, pa čak i trudnica. Bowen terapija traje oko četrdeset minuta, nakon čega su bol i napetost znatno umanjeni. Bowen metoda je dobra i za sportske povrede, ali se primenjuje i u lečenju zglobova, skolioze, bolova u vratu i ramenima...

Boven tehnika je nežna, duboko opuštajuća, neinvanzivna fizička terapija, koja omogućava telu da održava prirodni balans i zdravlje. Efikasna je i za određeni bol, kao i za zdravlje tela uopšte... Tokom seanse Boven tehnike, pacijent leži na krevetu noseći oskudnu odeću, opušta se, čak i padne u san. Tarapeut nanosi pažljivo usaglašen niz pokreta na kičmu i određene tačke tela. Ovi pokreti sastoje se iz svojevrsnog valjanja mišića, narava i tetiva.

 

Između svakog segmenta tarapeut ostavlja i vreme za predah, kako bi se pacijent u potpunosti opustio.

Ovo potpuno opušteno stanje, uzrokovano olakšavanjem pritiska na odabrana tkiva, jeste to što tera autonomni nervni sistem da dostigne homeostazu i svoj prirodni balans.

 

Seanse obično traju jedan sat i preporučeno je da se obavljaju svakih 7 dana. Obično je 5 seansi dovoljno za oporavak od mnogih povreda i oboljenja.

 

A šta Boven tehnika nije? Nije u pitanju masaža, nije akupresura, nije hiropraktika, iako vas može neodoljivo podsetiti na sve ove tehnike.

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak