Klub Hua Kang

 

oblast bavljenja i detaljne informacije na FaceBooku:

Taijiquan je veština koja je deo integrativne medicine, (sportska) borilačka veština i životna filozofija. Objedinjuje različite fizičke, duhovne tehnike i filozofske pristupe.Istovremeno tretira telo i duh i u sebi ujedinjuje sva fundamentalna znanja potrebna za to.


Nastao u Kini kao borilačka veština, istorija Taijiquana počinje oko 530. god. n.e. dolaskom učitelja Ta Mo koji je doneo sistem vežbi iz kojih je nastala metoda borenja manastira Shao Lin.

Nekada više upotrebljavana kao borilačka veština, Taijiquan danas prerasta u meditativno – fizički sistem vežbi, sa ciljem da se postigne unutrašnja harmonija i mir, kao i sklad sa osnovnim silama Univerzuma.

Taiđi ćuan danas praktikuje oko 20% svetske populacije, što ga dovodi u red najpopularnijih vežbi na svetu, a to proizilazi iz pozitvnih efekata koje se postižu praktikovanjem ove drevne veštine.

Zvanično spada u red najefikasnijih metoda za otklanjanje stresa, mentalne napetosti i problema koštano-mišićog sistema.Praktikantu se povećavaju mentalne sposobnosti, moć koncentracije, usmerenje pažnje, koordinacija, memorija, uspostavlja psihofizičku ravnotežu i mir. Omogućava postepenu samospoznaju i razvijanje lične duhovne nezavisnosti.

Kao grana Wu Shu-a predložen je za olimpijsku disciplinu.

Pogledajte par video zapisa koji su dole postavljeni...hvala!

Upoznajte i vaše prijatelje sa ovom veštinom, jer neki od njih će vam biti beskrajno zahvalni.

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak