knjiga

ISTINA učenje

kontakt:

autor: Pavle Nedeljković

Zmaj Jovina 13, Šašinci, Srbija

tel 069 5873247

elektronska adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

oblast bavljenja: Bog je isto Reč odnosno Svest, paradigma svih paradigmi, konceptualno polje, Ljubav, Život i Um. Dualistički ne postoji a postoji, nestvoren a ipak stvoren, oduvek i zauvek. Da biste to razumeli trebate poznavati ...

autor: Pavle Nedeljković

Zmaj Jovina 13, Šašinci, Srbija

CENA KNJIGE 350DIN

tel 069 5873247

elektronska adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Bog je isto Reč odnosno Svest, paradigma svih paradigmi, konceptualno polje, Ljubav, Život i Um. Dualistički ne postoji a postoji, nestvoren a ipak stvoren, oduvek i zauvek. Da biste to razumeli trebate poznavati jezik konceptualizma. Otac, Sin i Sveti Duh (tj. Logos) su jedno a njihova imena su aspekti Reči. Logos je neizmeran, multidimenzionalan okean svesti koji talasa stvarajući forme jezičke, konceptualne, matematičke, informatičke... Talasi su igra formi. Ne postoji „Bog“ kao jedno biće već budastva, multidimenzionalan, bezmeran okean buda. Budastvo znači prosvetljenje, a ime je za večni život, hristolikost odnosno izbavljenje iz kruga rađanja i umiranja.

Kada Nadu,Veru i Ljubav shvatimo onda postajemo Prosvetljeni, a kada postanu jedno, Život onda smo Probuđeni. Njih tražimo kroz postojanje sopstvenom svešću koja je Ljubav ( srce ), Život ( uvid ) i Um ( razum ). Srce, uvid i razum su uglavnom naša svest. Imamo emotivno, astralno i mentalno telo.

Dva pola blaženstva tj. nirvane su uspeh i uteha. Uspeh je teško postići, ali se u njemu lako živi. Utehu je lako prihvatiti ali se sa njom teško živi. Blaženstvo tj. nirvana je stanje sportskog duha za koje i u uspehu i u utesi vidi jedino rezultat i spokoj. Stanje duha koje je ambivalentno prema rezultatu odnosno nikada rezultate borbi ne shvata kao pobede ili poraze. Ljubav ne vodi ratove već postavlja ciljeve.U ratu imamo pobedu i poraz, a u cilju tj. nameri uspeh i utehu. Radost života su lepota i moć: kreacije, doživljaja i ambicije tj. postignuća kroz obaveze,izazove i dela. Postoji tri stepena odnosno vrste obaveza. To su zadaci,ciljevi i snovi. Život je večan a naše iskre života nisu, ali i ne umiru, jer one se stalno menjaju, a sve što se menja nije večno. Živeći život slavimo život. Sloboda duha nije moć već sloboda od moći. Sloboda duha je uglavnom je viša informisanost, zanimljivost, mudrost, predanost, promišljenost i zdrava, pametna, korisna i široka interesovanja, samosvest i introspekcija (uvid u sebe i nas). Može se reći i jednostavno bistrina uma. Pozitivne misli,moral i čast donose mir, spokoj i proširenje Slobode duha. To jeste duhovnost, ali i tradicija, kultura i umetnost.

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak