Svako ko istinski traži put do svoje božanske prirode pre ili kasnije nailazi na delove Kabale. Veliki svestski mislioci poput Junga, Frojda, Pitagore su bili pravi poznavaoci tajanstvene strukture tog univerzalnog znanja Drveta života Kada kažemo Kabala mislimo i na strukturalno grafičko-simbolički prikaz samog drveta života.

Drvo života se sastoji od 10 sefirota (NUMEROLOŠKIH BROJEVA od 1 do 9) i 22 staze koje su ustvari 22 TAROT KARTE takozvane VELIKE ARKANE. Čitav špil tarot karata sadrži ukupno 78 karata koji pored velikih arkana sadrži i male arkane. Ono što će vam biti interesantno je da špil karata koje koristite za zabavu i ima ih svaka kuća jesu u stvari MALE ARKANE tarot karata. Sa vrlo malo modifikovanim izgledom. Štihovi u karatma koje koristite su ustvari DVORSKE KARTE koje u otvaranjima tarota predstavljaju uglanmo onoga kome se otvaraju karte.

Sefiroti -BROJEVI na simboličan ali pre svega tačan način predstavljaju ispoljavanje božanske energije kroz formu i energiju. Svaka sefira od 1 do 9 ( numerološki broj) je svaka za sebe stepenica božanske evolucije.

Sefiroti su organizovani u tri stuba ispoljavanja. Desni stub je Stub kosmičke snage, energije, milosrđa i po prirodi je aktivan, muški i pozitivan. Levi stub je Stub kosmičkih oblika, forme, strukture i po prirodi je pasivan, ženski i netivan. U sredini između levog i desnog stuba nalazi se srednji stub ili Stub ravnoteže, svesti, kosmičkog sklada koji je neutralan. Na njemu se energije levog i desnog stuba dovode u skladan oblik ispoljavanja.pomaže da prikaže svoju ulogu u svakodnevnim događajima.

 

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak