Tehnika koja izaziva dosta polemika ,osobito medju onima koji je nisu nikada ni probali, izvrsna je nadopuna drugim energetskim tehnikama kao metoda liječenja ali i kao preventiva. Sve više mjesta zauzima u psihoenergoterapiji posebice u liječenju depresije i raznih oblika psihičkih oboljenja.
Evo nekoliko riječi o samoj tehnici:

 


ŠTO JE PREPORAĐANJE?


Preporađanje je naziv za metodu Novog Doba, kojom se postižu brze i korijenite promjene svijesti. Efekti se događaju na sva 4 nivoa: tjelesnom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom.


Bazira se na jednostavnoj aktivaciji bioenergije u auri. To se postiže specifičnim načinom disanja kružnim disanjem bez pauze između udaha i izdaha. Takvo disanje zovemo još intuitivno ili spontano disanje, tako dišu male bebe, životinje i odrasle osobe u dubokom snu ili stanju meditacije.


Cilj ove tehnike je u početnoj fazi razvoja bio rješavanje traume rođenja, jer je začetnik preporađanja Leonard Orr u svojim prvim terapijama oživljavao iskustva rođenja i boravka u maternici, te je zaključio da je ova tehnika usko povezana sa traumom rođenja pa odatle i naziv preporađanje.


Međutim razvojem tehnike vidio je da ona djeluje znatno šire i obuhvatnije na praktikante. Danas možemo reći da djeluje iscjeljujuće na sva ljudska iskustva koja blokiraju životnu energiju. Počev od prošlih života, začeća, rođenja, ranog djetinjstva, odgojnih trauma od strane roditelja, škole, crkve, društva i konačno smrti.


Preporađanje je jedna vrlo privlačna tehnika, zbog lakoće izvođenja i učenja disanja. Ne zahtijeva prethodno znanje, niti znanje o mehanizmu funkcioniranja. Pristupačna je svim uzrastima od beba do staraca. Izvodi se uz prisustvo iskusnog preporoditelja, odnosno osobe koja je upoznata sa procesom.

 

Primarno preporađanje je namijenjeno osobama koje su energetski "zaglavile", odnosno koje su se slomile pod teretom života, koje osjećaju da ne žive svoj život, koje se smatraju psihički bolesnim ali nisu za psihijatrijsko liječenje, koje su izgubile svoj sebe i za avanturiste duha koji žele nešto više od života.


Put kojim dolazi do iscjeljivanja - deblokiranja energetskih čvorova ide kroz ispoljavanje simptoma u samoj seansi. Osobe mogu doživljavati široki spektar raznih simptoma kao što su tjelesne senzacije, emocije raznih intenziteta, mentalne uvide i raznolika duhovna iskustva.


Želim ovo demistificirati, dakle ne događa se ništa što nije normalna ljudska reakcija.


Preporađanje je univerzalna metoda jer se bazira na disanju, osnovnom životnom procesu živih bića, tako daje dobrobit svim pojedincima koji je prakticiraju bez obzira na vjeru, religiju, životni pogled, znanstveno usmjerenje i društvene konvencije.
Ova metoda je dobro rješenje za osobe kojima je dosta "bježanja" od života i traženja rješenja za svoje probleme i nedaće van sebe. To je direktan put do "izvora" - konačne istine.


Neki nazivaju preporađanje jednim oblikom krštenja, jer se praktikanti susreću sa potpuno novom dimenzijom egzistencije. Paradigma života se okreće sa "imati" na "biti". Osoba osjeća buđenje nove vrste svijesti, a to slijedi sve one pozitivne promjene koje se događaju osobama koje ovladavaju tim načinom disanja. One harmoniziraju svoje živote sa univerzalnim ritmom vibriranja cijelog svemira.

Osobno koristim ovu tehniku kao dopunu reiki tretmanima kod psihoza, depresija, poremečaja ponašanja kod djece, ali i drugih dijagnoza ako zaključim da se radi o traumi poroda kao uzroku oboljenja.

Više o tome možete se informirati na
http://www.sunnyray.org/Preporadjanje.htm
http://www.yogacentar.hr/download/Preporodi_se.pdf (ovo zaista preporučam barem pročitati prije donošenja bilo kakvog zaključka)

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak