POKRET KAO LIJEK

«Najbrži način da umiriš um je da pokreneš tijelo.» Gabrielle Roth

Sva tijela se kreću: udiše i izdiše, odbacuje stare stanice kako bi stvorilo nove, srca pumpaju neprekidnu rijeku hrane, oplakuju gubitke, raduju se novim rođenjima, mijenjaju kut gledišta, mijenjaju mjesto stanovanja, zaljubljuju se i odljubljuju, mijenjaju ideje, dolaze, odlaze, sjede, trče, istežu se – sve su ovo prirodni pokreti u bivanju živih ljudskih bića.

Pet tibetanaca

 

Pet Tibetanaca je sistem jednostavnih, lakih vežbi za koje nisu potrebni naročiti uslovi, niti posebna fizička sprema, a njihova vrednost se očituje u povećanoj energiji, boljoj kondiciji, i obnavljanju sveukupne prirodne vitalnosti organizma, bez obzira na pol, godine ili fizičko stanje onoga koji vežbe upražnjava.

 

Najvažnije je napomenuti da vežbe mogu da rade kako oni najmlađi tako i oni najstariji. Pet Tibetanaca oduzimaju minimum vremena i truda u toku dana, ali zato mogu dramatično da povećaju fizičku snagu i gipkost, kao i psihičku oštrinu, vraćajući vitalnost, dobru fizičku kondiciju i osećaj zadovoljstva. Pet Tibetanaca imaju oslobađajuće dejstvo na urođenu energetsku snagu ljudskog tela i uma. Redovno upražnjavanje ovih vežbi ublažava mišićnu napetost i stres, poboljšava disanje i varenje, koristi kardiovaskularnom sistemu i dovodi do dubokog opuštanja i sveukupno dobrog stanja.

 

Subud - Latihan

 

Manje poznata metoda kod nas. Evo kratkog teksta.

Za vrijeme latihana postoji potreba za tjelesnim pokretima koji kao da su vođeni od strane inteligencije izvan nas i našeg osobnog integriteta, mentalna inspiracija također "dolazi odozgo". Nakon latihana još nekoliko dana traje blagi uzdižući osjećaj sreće i ispunjenosti.

 Subud je duhovni pokret koji povezuje više od 15 000 članova iz 80 zemalja diljem svijeta.

Jezgro pokreta je snažno transcendentalno iskustvo latihan (indonezijski vježba), koje je prvi put spontano iskusio indonezijski mistik Muhammad Subuh Sumohadiwidjojo Bapak, 1924. godine.

TENZEGRITY - MAGISKI POKRETI -CARLOS CASTANEDA

 

Magijski pokreti su ključna aktivnost koja je starim i novim vidovnjacima omogućila prikupljanje energije neophodne za ostvarenje svih onih čudesnih dela opisanih u knjigama Karlosa Kastanede, ali ne samo toga što je on u njima opisao, već i mnogo čudesnijih i neverovatnijih stvari koje nije napisao jer kako kaže u ovde priloženom tekstu: " Ako sam išta izmenio, onda sam ublažio priče.

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak