Koliko verovati šestom čulu?

Naučni pristup Intuiciji

 

Intuicija nas prati svakodnevno, kako bi obezbedila odgovore na različita pitanja koja se javljaju u našim životima. Izađemo iz kuće dok sija sunce, i nešto nas natera da se vratimo unutra i ipak uzmemo kišobran. Gledamo bokserski meč i već na samom početku slutimo da će pobediti bokser iz našeg kraja. Nakon 60 sekundi intervjuisanja kandidata za posao, jednostavno znamo da se i pored oblaka sumnje koji nam visi iznad glave, pred nama nalazi onaj pravi.

Podsvesni nivo Uma – Podsvest


Pravo mesto sa kojeg mi upravljamo svojim telom i životom... je na nivou ispod svesnog, na nivou koji nazivamo podsvesni um - podsvest. Da bi ste bolje razumeli kako ovaj nivo uma funkcioniše, najjednostavnije je da ga uporedimo sa kompjuterom. Zato što kompjuter funkcioniše po istim principima kao naš um. Vi znate da kad kupite novi kompjuter i pokušate nešto da radite sa njim, desi se - ništa. Razlog za to je, što u novom kompjuteru nema svih onih programa koji vama trebaju. To znači, kompjuter da bi radio mora imati instalirane

SPOLJNI NIVO UMA - SVEST


Ovo je deo uma koji barata našim čulima (vid, sluh, ukus, miris i dodir) koja su usmerena ka spoljnom svetu. Samim tim glavni zadatak svesti je skupljanje informacija iz spoljnog sveta. Prikupljajući razne informacije putem naših čula, svest ima važan zadatak učenja znanja i veština koje su vam neophodne da bi opstali u tom svetu. Međutim, ne zaboravite da svest nije jedini nivo uma, samim tim sve informacije koje stižu spolja porede se sa onim unutrašnjim, već postojećim znanjem o njima. To poređenje funkcioniše kao filter realnosti uma, tako da svaka informacija o kojoj već imamo unutrašnje znanje i iskustvo, biva tretirana u skladu sa tim prošlim iskustvom.

Šta je inteligencija? Devet vrsta inteligencije u čoveka po tipologiji Hauarda Gardnera.

Šta je inteligencija i IQ?

Inteligencija je sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama. To je najčešća definicija ove ljudske sposobnosti. Sama reč dolazi od latinske reči „inteligere“ što znači razumeti ili shvatiti. U stvarnosti ne možemo jednostavno odrediti ličnost koja je inteligentnija od druge ličnosti. Uobičajeno je da se kao odraz nečije inteligencije spomene IQ broj koji može definisati pojedinu osobu kao snalažljiviju od drugih u nekoj situaciji.

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak